WIJN-educatief

 

 

Na de afronding van mijn studie scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam en een lange en enerverende loopbaan bij Philips in R&D en later als Industrial Manager in het Midden-Oosten en Afrika, was het tijd om mijn kennis over wijn verder uit te diepen.

Mede door mijn regelmatige bezoeken aan Frankrijk wist ik iets van de Franse wijnen, maar weinig tot niets van Italiaanse, Spaanse of wijnen van andere landen. Na me wat georiënteerd te hebben, ben ik in 2016 begonnen met de cursus WSET level 2 (WSET staat voor Wine and Spirit Education Trust, die over de hele wereld wordt gegeven). Dit smaakte, net als een goed glas wijn, naar meer en eind 2017 voltooide ik WSET - level 3. Nu was mijn interesse echt gewekt en besloot ik te gaan voor level 4 (de diploma course). De cursus begon eind 2017 in Geisenheim (de wijnuniversiteit van Duitsland) met lessen over de wijnbouw en het maken van wijn. Verschillende Masters of Wine leerden ons de geheimen van versterkte wijnen, bubbelwijnen, gedestilleerd, en de vele stille wijnen van de wereld. Begin 2019 heb ik alle examens met goed gevolg afgerond.

Wijn is veel meer dan (vaak) een lekker drankje. De geschiedenis van de verschillende wijngebieden, de geografische ligging en politieke beslissingen hebben de wijngebieden gevormd tot wat ze vandaag zijn en zullen zich verder ontwikkelen.
Met Wijn-educatief wil ik de kennis en de prachtige verhalen delen door middel van klantgerichte cursussen voor zowel particulieren als zakelijke markt (horeca, events). Het begrijpen van wat wijn te bieden heeft aan aroma's en smaken, de achtergronden van de wijngaarden en wijnmakerij verrijkt de ervaring van een goed glas wijn.
Ik nodig u dan ook van harte uit meer te leren over wijn en het proeven van wijnen. Graag informeer ik u over de mogelijkheden.

Wim de Roode DipWSET

WIJN-educatief
KvK 58627502
ABN-AMRO IBAN NL25 ABNA 0467 8122 92