WIJN-educatief
 

Na het afronden van mijn studie scheikunde en een lange en boeiende carrière bij Philips, was het tijd om mijn kennis over wijn te verbreden.

In 2016 ben ik begonnen met de cursus niveau 2 bij de WSET (Wine and Spirit Education Trust), gevolgd door niveau 3 in 2017. Dit smaakte, net als een goed glas wijn, naar meer en in het najaar van 2017 ben ik begonnen met het Diploma Cursus (niveau 4). Met lessen in Geisenheim (de wijnuniversiteit in Duitsland) over wijnbouw en wijnmaken, en de lessen over stille wijnen van de wereld, mousserende wijnen, versterkte wijnen en sterke drank door uitstekende leraren, leerden we de geheimen en verhalen achter de wereld van wijnen. In 2019 heb ik alle examens met goed gevolg afgelegd en dit gevierd op de Graduation Day in Londen in januari 2020.Met Wijn-educatief wil ik mijn kennis van de mooie wijnverhalen, de invloed van terroir op het karakter en de smaak van de wijnen delen, via klantgerichte cursussen voor zowel particulieren als de zakelijke markt (restaurants, bars, teambuilding evenementen). Begrijpen wat wijn te bieden heeft in aroma's en smaken, de achtergronden van de wijngaarden en wijnmakerij verrijkt de ervaring van een goed glas wijn.

Ik nodig u dan ook van harte uit om meer te leren over wijn en wijnproeven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de vele mogelijkheden.

Wim de Roode DipWSET
WIJN-educatief
KvK 58627502
ABN-AMRO IBAN NL25 ABNA 0467 8122 92